UŽIVALI SMO U MJESEC DANA POPUSTA

Ništa od koronapopusta; u Dubrovniku će turiste dočekati puna cijena ulaska na zidine

26.06.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Nakon što su 20. svibnja privremeno snizili cijene ulaska na gradske zidine u Dubrovniku, Društvo prijatelja dubrovačke starine od 30. lipnja vraća ulaznice za atrakcije kojima upravlja 'na staro'

Vijest o vraćanju cijena na staro za ulazak na dubrovačke zidine objavio je DUlist, a navode da Društvo prijatelja dubrovačke starine od 30. lipnja vraća ulaznice za atrakcije kojima upravlja ‘na staro’, potvrdio im je to tajnik Društva Niko Kapetanić. Cijena ulaznice za dubrovačke zidine tako će od 30. lipnja iznositi 200 kuna za posjetitelje koji su državljani Hrvatske te žive izvan Dubrovačko-neretvanske županije kao i za strane turiste. Cijena karte za djecu iznosit će 50 kuna.

Da podsjetimo, Društvo prijatelja dubrovačke starine 20. svibnja 2020. donijelo je odluku o privremenoj promjeni naplate ulaznica za objekte kojima upravlja. Tako se svim posjetiteljima gradskih zidina sve do 30. lipnja naplaćuje 50 kuna umjesto dosadašnjih 200, a na stonskim zidinama i Sokol gradu umjesto dosadašnjih 70 kuna naplaćuje se 30 kuna. Dakle, svi posjetitelji, koji nisu žitelji županije, imaju priliku sve do sljedećeg utorka 30. lipnja posjetiti ove vrijedne atrakcije po nižim cijenama. Cijene za obilazak zapadnog predziđa gradskih zidina kao i Kneževog dvora u Slanome ostale su nepromjenjene, odnosno iznose 30 kuna. Svi žitelji Dubrovačko neretvanske županije i dalje imaju besplatan ulazak na gradske zidine uz predočenje osobne iskaznice.

  • +3
Dubrovačke zidine Izvor: tportal.hr / Autor: Ljubo Gamulin