SUĐENJE PARAVINJI ZATVORENO ZA JAVNOST

'Nisam ja tu da glumim marionetu!'

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Šibeniku ponovno je započelo suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Već na samom početku rasprave sudsko vijeće udovoljilo je zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku i obitelji Bilić te je suđenje do kraja postupka zatvorilo za javnost

Već u samom uvodu jutrošnje rasprave Paravinja je, piše Večernji list, prihvatio novu odvjetnicu koja mu je, nakon što je početkom mjeseca otkazao punomoć odvjetniku Branku Baici, dodijeljena po službenoj dužnosti. No iako je prihvatio novu odvjetnicu, Paravinja se sudskom vijeću požalio da mu navodno nije dozvoljen poziv telefonom te da stoga ne zna je li odvjetnika dobio po

osobnom izboru.

'Nisam suglasan da počne rasprava. Niste mi omogućili telefonski poziv pa ne znam jesam li dobio odvjetnika po osobnom izboru. Želim izuzeće ovog suda', rekao je, kako prenosi Dnevnik.hr, Paravinja na samom početku suđenja.

Sutkinja Nives Nikolac mu je odgovorila da odgodu više ne može dobiti, no dodala je da odvjetnika uvijek može pronaći. Sutkinja mu je i poručila da zloupotrebljava svoja prava.

Paravinjin otac opsovao novinare

Kada već ne mogu pratiti rasprave, novinari su do komentara i podataka sa suđenja pokušali doći preko obitelji Bilić i obitelji Dragana Paravinje.

Međutim, Paravinjin otac, piše Dnevnik.hr, nije bio raspoložen za davanje izjave, te je novinare 'poslao u p.m.'.

Paravinja joj je drsko odgovorio kada mu je zabranila da govori. 'Nisam ja tu da glumim marionetu', rekao je. Sud Paravinji danas nije dozvolio ni da javno iznese prigovor na optužnicu i razloge njegovog zahtjeva za izuzećem suda.

Sudsko vijeće, na zahtjev odvjetnika obitelji Bilić Vinka Ljubičića te zamjenice županijskog državnog odvjetnika za mladež, zatvorilo je suđenje za javnost jer je žrtva bila maloljetna, ali i zato da se intimnost žrtve ne iznosi u javnost. Vijeće je, piše HRT, zabranilo i objavljivanje bilo kakvih informacija do kraja suđenja.

Sam Paravinja zatražio je da rasprave budu javne, rekavši da se u njegovu slučaju od javnosti mnogo toga taji i da se kriju iskazi nekih svjedoka.

Paravinja bi se danas trebao ponovno izjasniti o krivnji, a pretpostavlja se da će reći da 'nije kriv'.

Očekuje se da će kao prvi svjedoci u postupku najprije biti ispitani roditelji i sestre Antonije Bilić.