NAKON TEK ČETIRI DANA PRODAJE

Nikad uspješnija FIFA

05.10.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Kako sada stvari stoje, čini se da je prošlogodišnja FIFA napravila dobre temelje kako bi ovogodišnja mogla postati – najuspješnija FIFA u povijesti

Da, dobro ste čuli, recentna FIFA 11, koja se svidjela i našem Kreši Laušu, tek je nakon nekoliko dana u prodaji potukla mnogobrojne rekorde serijala i industrije.

Igra se samo u prva dva dana prodala u nevjerojatnih 2,6 milijuna primjeraka te donijela zaradu od 150 milijuna dolara, čime je postala najbrže prodavana sportska igra u povijesti, te je usto i digitalno najprodavanija igra EA Sportsa.

 

 

U prva dva dana prodaje EA Sports je preko servisa registrirao 18,6 milijuna igranja neke od njihovih sportskih igara, dok je čak 11,3 milijuna otpalo na FIFA-u 11.

Samo u Velikoj Britaniji FIFA 11 prodala se u 821.000 primjeraka te EA-u zaradila 28,93 milijuna funti.

 

 

'Ovo je nevjerojatno postignuće za EA Sports – srušili smo brojne rekorde, kritika za FIFA-u 11 kaže da je jedna od najautentičnijih i najinovativnijih igara dosad, a igrači igraju i natječu se međusobno te je ostvaren rekordan broj online mečeva', zadovoljan je predsjednik EA Sportsa.

 

 

Da podvučemo crtu posljednjom statistikom – FIFA 11 uspješnija je od prošlogodišnjeg izdanja za čak 21 posto. Eto, tko bi prije dvije godine rekao da će EA imati dovoljno pameti da ovu legendarnu franšizu izvede na pravi put. No, uspjeli su i to im se, kao što i vidite – isplatilo.