RECIDIVIST

Nikad nije položio vozački, a uporno vozi i to neregistrirani auto; sada je dobio 60 dana zatvora

05.06.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Rab postupali su nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja u prometu

Policija navodi da je riječ o vozaču osobnog vozila kojega je policijska ophodnja 3. lipnja oko 8.20 sati, zaustavila u mjestu Lopar gdje je vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, upravljao bez vozačke dozvole. Provjerom je utvrđeno da nema položeni vozački ispit, odnosno, vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Osim toga je utvrđeno da je vozilu istekla prometna dozvola i polica obveznog osiguranja, kao i da je 39-godišnjak već više puta zatečen u počinjenju istog prekršaja, za što je bio i prijavljen.

Po okončanju postupka doveden je prekršajnom sucu nadležnog Općinskog suda koji mu je zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o obveznom osiguranju u prometu odredio novčanu sankciju, ali i zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana zbog višestruke vožnje bez položenog vozačkog ispita.

No, na temelju Prekršajnog zakona, primjenjuje se uvjetna kazna od jedne godine ako ne počini isti prekršaj, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije na rok trajanja od 12 mjeseci.