LAVROV:

'Nije velika tragedija ako nas izbace iz G8'

24.03.2014 u 22:14

Bionic
Reading

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedjeljak u Den Haagu da neće biti 'velika tragedija' ako Rusija bude isključena iz G8

'Ako naši zapadni partneri misle da je taj format prevladan, neka tako bude', rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Den Haagu gdje su se sastali čelnici G7, bez ruskog predsjednika Vladimira Putina, te gdje se održava dvodnevni nuklearni summit.


'Za nas nije velika tragedija ako se ne sastane (G8)', dodao je. 'G8 je neformalni klub. Nitko ne može izbaciti nekog drugog', rekao je, dodajući ipak da Rusija ocjenjuje da to 'nije problem'.

Lavrov pred novinarima nije govorio o svom sastanku s ukrajinskim šefom diplomacije Andrijem Deščicom koji se održao neposredno prije konferencije za novinare.

Sastanak je bio u četiri oka, kazala je predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. Ministarstvo je objavilo fotografiju na kojoj se vide ministri kako sjede za stolom.

Radi se o prvom susretu dvojice ministara otkad su Krim i Sebastopolj pripojeni Rusiji, kao i o diplomatskom kontaktu dvije zemlje na najvišoj razini od početka krize.