vremenska prognoza

Ni vremenska prognoza ne ide na ruku vatrogascima

22.08.2017 u 07:23

Bionic
Reading

Sunčano, u unutrašnjosti uz malu, u sjevernim i istočnim krajevima povremeno i umjerenu naoblaku, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Takva prognoza neće pomoći gasiteljima u Dalmaciji da se lakše nose s vatrenom stihijom.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 26 i 31 Celzijev stupanj.

Prognoza za Zagreb, Split, Osijek i Rijeku Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Za većinu će ljudi u cijeloj zemlji biometeorološke prilike biti povoljne. Nakon dobrih uvjeta za miran san i odmor noću dnevni će uvjeti biti povoljni za radnu aktivnost i podržavat će dobro raspoloženje. Kroničnim će bolesnicima nastavljanje povoljnih biometeoroloških uvjeta pridonositi poboljšavanju općeg stanja.

Sutra bi trebalo biti pretežno sunčano i danju toplije. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Najniža jutarnja temperatura većinom od 7 do 12, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna između 23 i 28, na Jadranu između 27 i 31 Celzijev stupanj.