LEGENDARNI UDARAC GLAVOM

Ni Kissinger nije uspio pomiriti Zidanea i Materazzija

07.10.2009 u 12:54

Bionic
Reading

Zinedine Zidane i Marco Materazzi nisu se rukovali ni tri godine poslije čuvenog udarca glavom na finalu Svjetskog prvenstva 2006. Talijanski mediji objavili su da ih je pokušao pomiriti čak i nobelovac Henry Kissinger

Čovjek koji je vodio pregovore o kraju rata u Vijetnamu nije bio dovoljan da se Zizou i Matrix sretnu u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj su se prikupljali dobrotvorni prilozi. Pored bivšeg državnog tajnika SAD-a, među onima koji su htjeli tijekom donatorske TV večeri pomiriti dvojicu nogometaša bili su i Jacques Chirac, Michel Platini, Didier Deschamps, Massimo Moratti i Marcello Lippi, prenosi Blic pisanje talijanskog tiska.

Svojevremeno je propao i pokušaj Seppa Blattera da spoji dvojicu igrača, i to na utakmici protiv rasizma pod nazivom '90 minuta za Mandelu'.

Prema nekim izvorima, Zidane je taj koji je redovno odbijao sudjelovanje u manifestacijama u kojima bi se mogao sresti s Materazzijem. Nekoliko puta se dogodilo i to da legenda francuskog nogometa, koja je neslavnim udarcem glavom i završila svoju karijeru, bude razlog za to da defanzivac Intera ne dobije pozivnice. Luis Figo je prije nekoliko godina organizirao dobrotvorni susret, ali nije pozvao svog tadašnjeg suigrača iz Intera Materazzija, već je pozvao bivšeg suigrača iz Reala Zidanea.