Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku

[VIDEO/FOTO] Pijavice na Krku i u Zagorju rušile stabla, potopljeni Dubrovnik, Split i Zadar, kiša i jak vjetar u Zagrebu

28.07.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Nevrijeme je u noći zahvatilo Dalmaciju, Istru i Kvarner. Na otoku Krku, prema prvim neslužbenim informacijama, pijavice su na kopno izbacile dva glisera te rušile stabla

U nedjelju je stigla najavljena promjena vremena s kišom, često i obilnijom, u obliku pljuskova s grmljavinom, a mjestimično je bilo i olujnih nevremena i tuče, osobito na Jadranu i područjima uz njega.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni alarm (najviši stupanj) za područje Istre i Kvarnera zbog grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom i olujnim vjetrom. Očekuje se da će najjači udari vjetra biti veći od 65 km/h, a oborine 50-100 mm.

  • +6
Rijeka: Kišni dan turisti iskoristili za obilazak grada Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Veći dio Zagreba nešto prije 13 sati zahvatio je jak pljusak. U samo nekoliko minuta neke ulice bile su pod vodom, a probleme su zadavali i jaki naleti vjetra.

Izvor: Screenshot / Autor: TZ Punat

Do nedjelje ujutro je obilna kiša pala na širem riječkom području. Po podacima DHMZ-a najviše kiše je (u zadnja 24 sata, do 8 sati) palo u Bakru, 58 litara kiše na kvadratni metar. U Crnom Lugu pale su 54 litre, u Kukuljanovu 48, Delnicama 47, na aerodromu Rijeka 46.4 mm, a u Malinskoj 43.5 mm, piše Crometeo.

  • +10
Najavljena promjena vremena stigla je u Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo je poslijepodne i Dalmaciju, a pljusak je uzrokovao i prometne poteškoće u Splitu zbog poplavljenih raskršća.

  • +17
Split: Iznenadni pljusak dodatno pogoršao prometnu gužvu u centru grada Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Obilna kiša poplavila je dubrovački Stradun na kojem je turiste zatekla voda do gležnjeva.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
  • +22
Dubrovnik: Obilna kiša poplavila Stradun Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U Zadru je nakon obilne kiše poplavljeno parkiralište u novoj trajektnoj luci Gaženica, pa neki od korisnika nisu mogli pristupiti svojim vozilima.

  • +11
Zadar: Poplavljen parking u novoj trajektnoj luci Gaženica Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Nevrijeme je poharalo i Zagorje, pa su tako u općini Bednja zabilježeni jaki naleti vjetra i kiše koji su rušili grane stabala na automobile koji su prolazili prometnicama u blizini Trakošćana, donose Varaždinske vijesti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: DARE TV