hitne službe NA TERENU

[VIDEO] Nevrijeme na sjeveru Hrvatske: Srušena drveća i rasvjeta, potopljeni podvožnjaci

28.05.2022 u 08:20

Bionic
Reading

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je oko ponoći sjeverozapadni dio Hrvatske - dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, a puhao je jak vjetar i padala obilna kiša, izvijestilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite

Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije. Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje (na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici. Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske.

U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica. U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina. Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije. Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, izvijestilo je jutros Ravnateljstvo civilne zaštite.

Nevrijeme je noćas pogodilo sjever zemlje - varaždinsko, čakovečko i koprivničko područje. Vjetar je rušio stabla i javnu rasvjetu, potopljeni su podvožnjaci. Varaždinci su poučeni nevremenom od prije nekoliko dana automobile sklonili u podzemnu garažu.

S terena od građana HRT doznaje da je najgore bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovno Velikog Bukovca u kojem je snažan vjetar srušio stablo kod igrališta NK Bukovčan.

Kako javlja gledatelj tuča je bila sitna ali je lijevalo kao iz kabla, a vjetar je bio silovit te je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštiti svoje kuće od štete koje im je nanijela tuča veličine teniske loptice u srijedu poslijepodne.

Olujni vjetar rušio je drveće diljem grada Koprivnice, a jaka kiša prometnice učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine. Portal navodi kako je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu.

Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački.

Kako piše ePodravina, podvožnjak kod Podravke u potpunosti je poplavio, kao i pješački pothodnik koji se nalazi nekoliko metara dalje, ali i podvožnjak kod Kauflanda.

Na teren su brzo izašle žurne službe koje su u kratkom vremenu raščistile prometnice. U Koprivnici je palo 16 litara kiše po četvornom metru, a u Torčecu čak 30.