NAGOVJEŠTAJ ZA VIKEND

Nevrijeme s tučom pogodilo sjever Zagreba i sjeverozapadnu Istru!

02.05.2014 u 18:18

Bionic
Reading

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom oko 16 sati pogodilo je sjeverni dio Zagreba - podsljemensku zonu - i Kustošiju. U nekim kvartovima padao je led veličine graška. Ipress javlja da je oko 15 sati nevrijeme pogodilo i Istru

Prema informacijama Istrameta, piše Ipress, najpogođenije je područje Brtonigle i Buja gdje je tuča uzrokovala velike štete.

Temperatura zraka u Bujama naglo se sa 20°C spustila na samo 10°C, a palo je i obilnih 30-ak mm kiše.

Najviše kiše zabilježila je naša postaja u Brtonigli, i to čak 36 mm u manje od sat vremena.

Nevrijeme još uvijek traje, a glavnina se nalazi na području Novigrada i Umaga. Dio prometnica je pod vodom.

Oko 15 sati, javlja pak HRT, nevrijeme je pogodilo i Koprivnicu, a tamo je padala sitnija tuča zajedno s kišom.

Do kraja tjedna nastavit će se promjenjivo i nestabilno vrijeme s mogućom kišom, ali i pljuskovima s grmljavinom.

I tijekom vikenda će se gotovo sigurno u većini Hrvatske nastaviti niz dana s barem malo kiše. Štoviše, velika je vjerojatnost za ponegdje i obilniju kišu, uz više od 30 litara po četvornome metru, a osobito u gorskom području i više od 50 litara. Zbog pada temperature zraka, u nedjelju u gorju može pasti i malo snijega, posebice u najvišim dijelovima Gorskog kotara i Like, a ako putujete u Bosnu i Hercegovinu – vjerojatno će ga biti i ondje.

Osim oborina, valja upozoriti i na vjetar – najprije jugo, koje će zapuhati u petak, u Dalmaciji se nastaviti i tijekom subote, zatim i buru – već u nedjelju prijepodne na sjevernom Jadranu ponegdje jaku, podno Velebita i olujnu, barem na udare.