PROLOM OBLAKA

Nevrijeme poharalo Karlovac i odnijelo krov s bolnice

25.07.2015 u 08:32

  • +4

Snažno nevrijeme pogodilo Karlovac

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul-Fabac

Bionic
Reading

Karlovac se sinoć našao pod udarom orkanskog vjetra, praćenim prolomom oblaka. Najteže je bilo karlovačke Opće bolnice, gdje je snažan vjetar iščupao dio limenog krova i bacio ga na parkiralište između bolnice i Medicinske škole, javlja kaportal.rtl.hr

Dio krova pao je i na nekoliko automobila, pololjena su stabla. Palo je 10,5 litara po četvornom metru, a olujni vjetar, vladali su Karlovcem nepuna dva sata, od 21 nadalje. Nitko od ljudi, srećom, nije ozlijeđen, no materijalna šteta tek će se zbrajati, javlja kaportal.rtl.hr

Jutros je policija izvijestila da je krov koji je otrgnut oštetio tri automobila.

'U 21,50 sati, u krugu Opće bolnice Karlovac vjetar je otrgnuo dio limenog krova sa kotlovnice, koji je pao na tri parkirana vozila, vlasništvo 50-godišnjakinje, 48-godišnjaka i 60-godišnjakinje i oštetio ih. Materijalna šteta nije utvrđena', naveli su u PU karlovačkoj.

U Vukmanićkom Cerovcu stablo je palo na električne vodove i oštetilo ih, a nakon toga i u dvorište na osobno vozilo vlasništvo 42-godišnjakinje, kojom prilikom su nastala oštećenja na vozilu, izvijestila je policija, dodavši da i u ovom slučaju materijalna šteta nije utvrđena.

Predstojnik Područnog ureda DUZS-a Martin Barić za KAportal je kazao da je u nevremenu, po dojavama koje su imali, najviše pogođen upravo centar Županije.

'Najviše posla imali su na raščišćavanju polomljenih stabala i grana vatrogasci i zaposlenici Zelenila', rekao je Barić.