BROJNI PROBLEMI

Nevrijeme pogodilo Slavoniju

23.05.2011 u 12:24

Bionic
Reading

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je jutros o posljedicama nevremena koje je jučer popodne zahvatilo dijelove Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorska županije

Snažno nevrijeme od 17 do 18 sati bilo je na području Tovarnika. Padala je obilna kiša, a 15-ak minuta i sitna tuča. Na državnoj cesti D-46 kod Tovarnika napravio se debeli sloj blata i leda. Obaviješteno je dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Tovarnik i poduzeće Cesting, čije su ekipe uklonile blato s kolnika.

I u Vođincima je zbog jake kiše i nevremena bila poplavljena cesta, začepljeni odvodi te poplavljeni podrumi pojedinih objekata. Na teren su izašli pripadnici DVD-a Vožinci.

Oko 17.20 sati nevrijeme je zahvatilo i područje Daruvara, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Uz jaku kišu 15-ak minuta padala je i tuča. Prema informaciji Meteorološke postaje Daruvar, palo je 29,2 litre kiše po četvornome metru. Oborinske vode uzrokovale su izlijevanje vode iz kanalizacije u više ulica u Daruvaru, a javna vatrogasna postrojba (JVP) Daruvar imala je više intervencija ispumpavanja vode iz podruma i hodnika.