BROJNE INTERVENCIJE

Nevolje i u Sisačko-moslavačkoj županiji: Nevrijeme rušilo drveće i žice električnih vodova

27.02.2023 u 16:54

Bionic
Reading

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je u ponedjeljak o brojnim hitnim intervencijama jer je zbog velike količine kiše i snijega došlo do rušenja drveća na prometnice i žice električne mreže te prestanka opskrbe strujom u više mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji (SMŽ).

Od ranih jutarnjih sati bez redovite opskrbe električnom energijom bilo je oko 300 trafostanica, odnosno oko 9000 korisnika na širim područjima Siska, Novske, Sunje, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Hrvatske Dubice, Gline, Topuskog i Vrginmosta.

Tijekom dana uspostavljena je redovita opskrba električnom energijom na većem dijelu teritorija. Bez opskrbe još je nekoliko sela na području općine Dvor te dva sela na području Novske.

Djelatnici HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove. ŽC 112 Sisak zaprimio je 10 dojava o drveću koje je palo preko prometnica ili na žice električne mreže.

Na intervencije su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Petrinja i Kutina, DVD-a Jasenovac, Lipovljani i Hrvatska Dubica te djelatnici nadcestarija i HEP-a.