OBALNA STRAŽA U POTRAZI

Nestala trojica albanskih ribara

21.01.2009 u 21:40

Bionic
Reading

Hrvatska Obalna straža uključila se u potragu za trojicom albanskih ribara i na mjesto traganja, južno od rta Oštro, uputila svoj brod 'Andrija Mohorovičić', izvijestilo je večeras Ministarstvo obrane RH na svojim internetskim stranicama

Albanska ratna mornarica obavijestila je danas nešto poslije 11 sati hrvatsku stranu da je na području morske granice između Hrvatske i Crne Gore, na 7 do 15 nautičkih milja jugozapadno od rta Oštro, gumeni čamac na kojem su tri albanska državljanina za kojima potraga traje od nedjelje 18. siječnja.

Za 50-ak minuta na mjesto traganja upućen je helikopter Mi-8, dok je iz Dubrovnika isplovio brod lučke kapetanije Dubrovnik 'Danče', a zbog veličine područja za pretraživanje, Obalna straža uputila je na mjesto traganja svoj brod 'Andrija Mohorovičić', čiji se dolazak očekuje tijekom noći.

Zbog loših vremenskih prilika i veličine pretraživanog područja, ekipe za pretraživanje zasad nisu ništa otkrile, a pretraživanje iz zraka prekinuto je tijekom noći, navodi Ministarstvo obrane.