HAK UPOZORAVA

Nesreće na A1 prema Karlovcu usporavaju promet

20.07.2012 u 21:13

Bionic
Reading

Zbog gustog prometa i nekoliko lakših prometnih nesreća na 21., 29. i 30. kilometru autoceste A1, na dionici Zagreb-Karlovac, u smjeru Karlovca promet ide otežano u koloni, izvijestio je u 20,30 sati Hrvatski autoklub (HAK)

HAK moli vozače za strpljenje i razumijevanje, a kao alternativni pravac savjetuju izlaz Zdenčina ili staru karlovačku, pa ponovno uključenje na čvoru Karlovac.

Promet je pojačan na autocesti A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, Istarskom ipsilonu, duž Jadranske obale, na prilaznim cestama turističkih gradova i mjesta, a posebice na autocesti A1 Zagreb-Bosiljevo u oba smjera. Na naplati Lučko na ulasku i izlasku s autoceste nema dužih čekanja.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni čvora Zaprešić, zbog radova, u oba smjera zatvoreni su pretjecajni traci.

Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste: D1 između Velikog Trgovišća i Luke, D28 državna cesta u Predavcu, D31 u mjestu Mala Buna, D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac, D59 Bribirske Mostine-Krković, D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike).

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Županja, Bajakovo, Macelj, Pasjak, Rupa i Metković na ulasku, Stara Gradiška i Kaštel u oba smjera, a Vinjani Donji na izlasku iz zemlje.

Trajekti i katamarani plove redovito, uz povremeno pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka. Sutra, 21. srpnja nakon posljednjeg polaska iz Drvenika Malog i Velog i dolaska u Seget Donji u 20,10 sati trajekt neće produžiti do Trogira već će ostati u Segetu Donjem. Iz Segeta Donjeg za Drvenik Mali i Veli isplovit će u 20,40 sati, zbog održavanja manifestacije „Jadranske igre 2012". Grad Trogir će osigurati prijevoz putnika iz Segeta Donjeg do Trogira i obrnuto.