izvjestio hak

Nesreća na A7 na čvoru Rijeka Istok u smjeru GP Rupa

01.04.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Na autocesti A7 na čvoru Rijeka Istok u smjeru GP Rupa došlo je do prometne nesreće, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK), a korisnike pozivaju na strpljenje

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina) na državnim cestama: DC1 Vaganac-Borje i na DC217 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1) od 14 do 23 sata.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između odmorišta Rastovica i čvora Babina Greda uočena je životinja na cesti te se vozi uz ograničenje brzine.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brojne brodske, katamaranske i trajektne linije u riječkom, zadarskom, šibenskom, splitskom i dubrovačkom okružju.