TESTOVI KOD UŠĆA U MORE

Neretva u BiH onečišćena, u Hrvatskoj nije?!

12.07.2013 u 18:09

Bionic
Reading

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ponovno je ispitao kakvoću mora na dvjema plažama, i to na ušću Opuzenu i ušću Pločama, te je utvrdio da su more i Neretva sigurni za kupanje

Tragom prošlotjedne informacije, koju je prenio sarajevski 'Dnevni avaz', da je rijeka Neretva onečišćena na području Mostara, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ponovno je ispitao kakvoću mora na dvjema plažama - na ušću Opuzenu i ušću Pločama.

Riječ je o dvjema plažama na koje izravno utječe rijeka Neretva. Kako ističu u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, ponovnim uzimanjem uzoraka utvrđeno je da dobiveni rezultati odgovaraju uredbi o kakvoći mora za kupanje te je na tim plažama kupanje dopušteno.

Uzeta su i dva uzorka rijeke Neretve, i to na velikoj skakaonici te na rivi u Opuzenu, gdje je kakvoća vode zadovoljavala sve uvjete. Iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ističu kako je problem to što nema sustavnog praćenja kakvoće vode u rijeci Neretvi jer na njoj nema označenih kupališta pa se zato kakvoća vode niti ne ispituje.