PLJAČKA I PALEŽ

Neredi u SAD-u zbog policijskog ubojstva crnog tinejdžera

12.08.2014 u 09:47

Bionic
Reading

I drugu noć zaredom u američkom gradu Fergusonu u saveznoj državi Missouriju u utorak su nastavljeni neredi koji su izbili zbog policijskog ubojstva crnog tinejdžera, unatoč jučerašnjem pozivu mladićeve majke na mir

Policija je bacila suzavac nastojeći rastjerati mnoštvo okupljeno blizu zgrade koju su nasilnici zapalili u nedjelju navečer, izvijestio je šef policije Fergusona Tom Jackson dodavši kako je broj okupljenih manji nego što je bio dan ranije.

Jackson je kazao i kako su neki nasilnici privedeni te da je bilo i pucnjave na policajce. U pomoć policiji Fergusona stigli su i kolege iz desetak policijskih postaja iz drugih gradova.

Nasilnici su u nedjelju razbijali prozore na autima i izloge, zapalili jednu zgradu i pljačkali trgovine, a sve je počelo dan ranije prosvjedima zbog smrti Michaela Browna, nenaoružanog 18-godišnjaka kojega je u subotu ustrijelio fergusonski policajac. Neredi su se u nedjelju proširili iz Fergusona, većinski crnačkoga predgrađa St. Louisa na susjedne gradove, a završili su u ponedjeljak rano ujutro. Tada su uhićene 32 osobe koje čeka optužba za napad, provalu i krađu.