NAKON NIZA ZAVRZLAMA

Nera Gojanović Kljajić nova je ravnateljica HNK Šibenik

20.09.2011 u 17:06

Bionic
Reading

Šibensko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici većinom glasova prihvatilo prijedlog kazališnog vijeća te za ravnateljicu HNK imenovalo Neru Gojanović Kljajić

Za nju su glasovali HDZ-ovi, HSP-ovi i nezavisni vijećnici, a SDP-ovci i HNS-ovci ostali su suzdržani. Tako je nakon devet mjeseci šibensko kazalište dobilo ravnateljicu, otkako ga je u prosincu prošle godine napustio dugogodišnji ravnatelj Dragan Zlatović, a zatim prije mjesec dana i Marko Torjanac, koji je izabran na natječaju.

Izbor ravnatelja u gradskoj vijećnici nije prošao bez povišenih tonova. Vijećnici s liste Šibenskog građanskog foruma željeli su znati razloge zbog kojih je Marko Torjanac napustio Šibenik, te su uputili kritiku Kazališnom vijeću jer o tome nije izvijestilo gradske vijećnike.

HDZ-ovi su vijećnici izrazili nezadovoljstvo zbog toga što su informacije o slučaju Torjanac doznali iz medija te drže da ih je Kazališno vijeće trebalo pravodobno obavijestiti o razlozima zbog kojih je nesuđeni ravnatelj kazališta odlučio vratiti mandat.

Šibensko kazalište ravnateljicu je dobilo tek na trećem natječaju. Kad je lani u prosincu ostavku podnio Dragan Zlatović, većina vijećnika Gradskoga vijeća nije prihvatila imenovanje Senke Bulić na mjesto obnašateljice dužnosti ravnateljice. Prvi natječaj za ravnatelja HNK poništen je zbog isteka mandata kazališnog vijeća, na drugom je izabran Marko Torjanac, ali je on zbog neslaganja sa šibenskom kulturnom politikom, ponajprije sustavom gradske riznice koji obuhvaća i kazalište, vratio mandat. Na trećem natječaju najboljim je proglašen program Nere Gojanović Kljajić, a njezin je izbor danas potvrdilo i Gradsko vijeće.