JOSIPOVIĆ O FERDELJIJU

'Neobično je pucati prema golu svoje ekipe'

27.01.2012 u 13:19

Bionic
Reading

Vladin je postupak razumljiv – rekao je predsjednik Ivo Josipović u Zadru povodom smjene Vladimira Ferdeljija s mjesta savjetnika ministra pomorstva i infrastrukture. Dodao je da to ne sprečava nikoga da bude kritičan

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je danas Zadar, gdje je između ostalog komentirao i proračun.

Prvi put zaista imamo smanjenje proračuna. Očito je da dosadašnja razina potrošnje naprosto nije održiva i u tom kontekstu treba gledati PDV. Čekamo još mjere kompenzacije za građane koji su najugroženiji i o tome moramo voditi računa jer je Hrvatska socijalna država. Ovo je ono što je Vlada obećala, a očekujemo i da nađe formulu za jačanje gospodarstva, stvaranje novih radnih mjesta i investicija. Tek su počeli s poslom pa pričekajmo da vidimo što će biti konačni projekt', rekao je Ivo Josipović.

Na novinarski upit da komentira smjenu Vladimira Ferdeljija s mjesta pomoćnika ministra pomorstva i infrastrukture, Josipović je rekao:

'Priznat ćete da je neobično igrati u jednoj ekipi, a loptu pucati prema svom golu. Prema tome, Vladin je postupak razumljiv, ali to, naravno, ne sprečava nikoga da bude kritičan.'

Predsjednik Ivo Josipović je osudio napade na hrvatske navijače u Srbiji.

'Strašno je to što se dogodilo. Pokazalo se da su huligani u stanju upropastiti i najveće sportske priredbe. I sam sam primio mnoge reakcije i iz Srbije i iz Hrvatske, ali iz nekih trećih zemalja gdje se ljudi zgražaju nad time što je tamo učinjeno. Ohrabrujuće je da su sve srpske institucije, od predsjednika do lokalnih vlasti, osudile vandalizam i ja sam siguran da će večeras sportaši i javnost u Srbiji biti na visini onoga što se očekuje. Nažalost, neću večeras biti na utakmici, ali ću navijati zajedno sa svim našim građanima i očekujem pobjedu', rekao je predsjednik Josipović.