NAKON SERIJE PLJAČKI

Neobična poruka maškarama na vratima Hrvatske pošte

24.02.2017 u 11:39

Bionic
Reading

Na poslovnicama Hrvatskih pošti osvanuo je natpis o zabrani ulaska svim kostimiranim i maskiranim osobama tijekom pokladnog vremena. Slične se obavijesti u ovo vrijeme pojavljuju i na drugim novčarskim institucijama. Jedino što bi se iz natpisa na poštama dalo zaključiti to je da je maskiranima zabranjen ulaz u vrijeme maškara, a u ostatku godine - nije

'Zbog sigurnosnih razloga zabranjuje se ulazak u poštanski ured svim maskiranim i kostimiranim osobama tijekom trajanja karnevala/fašnika/poklada', stoji na vratima poslovnice Hrvatske pošte u Savskoj u Zagrebu.

Sličan se natpis može naći i na drugim poštanskim uredima, a pojedine banke također su se ranijih godina odlučile na ovu mjeru opreza. No logično je da u Hrvatskim poštama pušu i na hladno s obzirom na to da je od početka godine opljačkano nekoliko poštanskih ureda. Početkom siječnja opljačkana je pošta u Rijeci, krajem siječnja na meti je bila pošta u Donjoj Lomnici, 7. veljače u Markuševcu, a devet dana kasnije u Ozaljskoj na zagrebačkoj Trešnjevci.