INOVATIVNA IDEJA

Nemate mjesta za čamac, bicikle, namještaj – nazovite Čuvare stvari

26.10.2011 u 08:29

Bionic
Reading

Osim nedostatka novca, problem koji muči hrvatske obitelji nastanjene u malim stanovima kronični je nedostatak prostora. Zasigurno i mnoge od vas sada muči kamo spremiti ljetnu odjeću kako biste u svom ormaru napravili mjesto za zimske kapute, gdje smjestiti bicikle, skuter, čamac ili sjedeću garnituru s terase kako bi neoštećeni dočekali iduće ljeto. Potaknuti upravo ovakvim problemima u svojim domovima, zaposlenici tvrtke Magma Distribucija došli su na neobičnu ideju te su prije 10 dana pokrenuli servis čuvanja stvari namijenjen svima onima čiji su stanovi, podrumi i tavani prenatrpani

'Uvijek kada se smjenjuju godišnja doba, moja je supruga nervozna jer nema kamo pospremiti gomilu stvari koje nam neće trebati do iduće sezone. U proljeće ju muči kamo s glomaznom zimskom obućom, jaknama i kaputima svih nas ukućana, a u jesen kamo s opremom za ljetovanje, stolom, stolicama, suncobranom, čamcem... Tu se uvijek nađe i neki komad namještaja koji bismo trenutno izbacili, no ipak ga ne bismo bacili nego 'konzervirali'', rekao nam je jedan od djelatnika tvrtke koji je zajedno sa svojim kolegama došao na zanimljivu ideju da pokrenu servis Čuvari stvari.

Dobra je to vijest za sve one kojima je, kako kažu, stan uvijek premali, šupa preuska, tavan nikada dovoljno velik, a u preskupo plaćenu garaža ima mjesta samo za automobil'. Umjesto da bacate stvari koje vam još mogu poslužiti od sada ćete ih moći uskladištiti u 23.000 četvornih metara velikom skladištu Čuvara stvari.

Trebate li spremiti vašu balkonsku sjedeću garnituru, stari trosjed naslijeđen od bake, bicikl, skije ili čamac, po njih će na vašu adresu doći kombi koji će sve stvari za koje nemate mjesta u svom domu, besplatno prevesti do skladišta u krugu do 250 km. Kada vam ponovno zatrebaju, kombi će ih, također besplatno, dostaviti natrag u vaš dom. Po želji možete unajmiti i specijalan box za vaše stvari, a najam će vas mjesečno stajati 10 eura po kubnom metru prostora koji vaše stvari zauzimaju.

Usluga je u ponudi tek desetak dana, a već se pokazala kao dobar poslovni potez jer je odmah pobudila interes građana. Iz tvrtke Magma distribucija kažu da je usluga Čuvari stvari u prvom redu namijenjena građanima, ali i malim te srednjim tvrtkama i obrtnicima kojima su za prijevoz robe na raspolaganju dva teretna vozila i četiri kombija Čuvara stvari.