OSVETA ZA RUSE I UKRAJINCE?!

'Nema opasnosti niti za jednog britanskog turista'

16.04.2009 u 19:34

Bionic
Reading

U policiji su šokirani navodima u tekstu novinara BBC-a Matta Prodgera, koji je ustvrdio da mnogi Hrvati smatraju da je njihova zemlja u raljama moćne mafije, koja korijene vuče iz međunarodnog embarga protiv Jugoslavije početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Stanje sigurnosti u Hrvatskoj je na visokom nivou, kaže Dubravko Novak, tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova. Dodaje kako se vrlo lako može zaključiti o čemu radi - kada se uoči turističke sezone Hrvatska dovodi u kontekst nesigurne zemlje.

I predsjednik Stjepan Mesić poručuje da nema opasnosti ni za jednog turista. Hrvatska je sigurna zemlja, a ubojstva se svuda događaju, izvještava Dnevnik.hr. Ne možemo reći da je to specijalitet Hrvatske, kazao je Mesić, koji proglas britanske Vlade smatra velikom antipropagandom uoči turističke sezone.

'Nema opasnosti ni za jednog britanskog turista. Hrvatska je sigurna zemlja, a ubojstva se svuda događaju. Jedan moj prijatelj nedavno je ubijen u Moskvi. Pretučen je šipkama pred svojim stanom. Ne možemo reći da je to specijalitet Hrvatske. Ubojstva su se dogodila, ali smatram da je grad Zagreb siguran.

Možete u bilo koje dana ili noći ići u svaki dio grada Zagreba i Hrvatske i ništa vam se neće dogoditi. Očito je da su ova ubojstva bila isplanirana na točno određene ljude. Nije se radilo do ugrožavanja nekih turista koji su došli na odmor u Hrvatsku', kazao je Mesić.

Istaknuo je da ne smatra da se radi o smišljenoj uroti s ciljem da se napakosti turističkoj sezoni, a u koju mnogi polažu spasonosne nade, ali da nam ovakva antireklama ne ide u prilog to je sigurno.

Hrvatska vlada, neslužbeno je poručio visoki izvor, smatra da su upozorenje britanskog Ministarstva vanjskih poslova i tekst BBC-a o tome da u Hrvatskoj postoji prijetnja od terorizma i organiziranog kriminala zlonamjerne ocjene koje su potaknute nedavnim ukidanjem viza za Ruse i Ukrajince u sklopu hrvatskog akcijskog plana za turizam. Velika Britanija već je mnogo puta bila suočena s terorističkim napadima, u toj državi ima kriminala, no hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i mediji ni jednoga trenutka nisu svojim građanima preporučili da zaobiđu Ujedinjeno Kraljevstvo, piše HTV.