ČUDNA KOINCIDENCIJA

Nekome u HGK je dozlogrdilo pa je progovorio?!

22.10.2013 u 09:24

Bionic
Reading

Komora je jučer, prvog radnog dana od izbijanja afere s izvlačenjem novca normalno nastavila s radom, ali na hodnicima su se najčešće spominjale Zdenka Peternel te njezina nekadašnja suradnica i bivša glavna tajnica Komore Martina Velnić Župić

Pojavila se informacija da je zapravo cijelu aferu pokrenula upravo Velnić Župić, koja je iz Komore otišla u lipnju ove godine. Izvori bliski Vidoševiću kažu da je Velnić Župić bilo ponuđeno drugo radno mjesto, ali ga je odbila te odlučila otići. Kažu da je Velnić imala odlične uvjete rada.

'U HGK imala je sve, na posao je dolazila kad je htjela, radila je što je htjela uz odličnu plaću, ali kad je otišla iz Komore, ponijela se prema svima nama nekorektno', kaže izvor Jutarnjeg lista. Jedan detalj vezan uz njen odlazak nije prošao nezapaženo. Istraga traje četiri mjeseca, a ona je otišla prije četiri mjeseca te se u HGK sumnja da je upravo Velnić Župić pokrenula aferu svojim informacijama. Velnić Župić je bila bliska suradnica i same Zdenke Peternel, tako da sigurno raspolaže mnogim informacijama.


'Njih dvije bile su osobe s velikim ovlastima, obje su bile osobe od povjerenja predsjednika Vidoševića i svi u Komori su znali da one sve izvršavaju', rekao je sugovornik. U Komori teško mogu povezati gospođu od 63 godine koja je živjela sama, imala odlična primanja, istragom je ustanovljeno i 450 tisuća kuna ušteđevine, da se poveže s kriminalcima.

Više pročitajte ovdje