PAPA O KORUPCIJI

Neki zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more

12.11.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Papa Franjo održao je strastvenu propovijed u kojoj je osudio korupciju kod onih koji doniraju crkvi, ali kradu od države, javlja The Independent

Papa Franjo je tijekom jučerašnje strastvene propovijedi citirao je odlomak iz Biblije u kojem stoji kako neki grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more.

Katolički vjerski vođa je rekao kako kršćani koji su donirali novac za crkvu, ali su ga ukrali od države vode 'dvostruki život' i da su grešnici koji bi trebali biti kažnjeni, piše The Independent.

Citirajući evanđelje po Luki u Novom zavjetu, Papa je rekao: 'Isus kaže da bi bilo bolje za njega da mu se stavi kamen oko vrata i da ga se baci u more! Jer tamo gdje je obmana, Duh Božji ne može biti.'

Iako nije izravno spomenuo korupciju unutar Katoličke crkve, u svojoj propovijedi opisao je one koji su uključeni u korupciju kao 'okrečene grobove koji izvana izgledaju lijepi, ali su iznutra puni mrtvačkih kostiju i truleži'.

U petak je u svojoj propovijedi također osudio korupciju prozvavši roditelje koji su novac stekli mitom ili korupcijom da su 'izgubili svoje dostojanstvo', a svoju djecu hranili 'nečistim kruhom', prenosi The Independent.

Primanje mita usporedio je i s drogom.

'Ljudi postaju ovisni o mitu', rekao je Papa.

Papa je jasno dao do znanja da se namjerava boriti protiv korupcije unutar Vatikana te je održao sastanak s najvećim crkvenim zviždačem u listopadu, nakon što je u svibnju izjavio kako Crkva 'mora ići naprijed srcem siromaha, a ne srcem investitora ili poslovnog čovjeka' te podsjetio kako Sveti Petar nije imao bankovni račun.