NAJAVA POTRESA U RIMU

Neki sa strahom neki s podsmjehom iščekuju kraj dana

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 11.05.2011 18:42
  • Objavljeno 11.05.2011 u 18:37
RIM POTRES

RIM POTRES

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Proročanstvo o jakom potresu koji bi u srijedu trebao razoriti Rim izazvao je kod nekih stanovnika strah a kod drugih podsmijeh dok gradski dužnosnici uvjeravaju stanovništvo vječnog grada da do ponoći neće biti pretvoren u prah i pepeo

Priča koja se proširila internetom danima dominira blogovima, društvenim mrežama i kontakt emisijama u tolikoj mjeri da su gradske vlasti izdale niz priopćenja u kojima upozoravaju da je potrese nemoguće predvidjeti.


To nije spriječilo tisuće ljudi da zbog toga ne odu na posao i umjesto toga odu u parkove ili okolicu grada. Prema nekim medijskim izvješćima 18 posto zaposlenih u gradskoj upravi javilo je da je na bolovanju i promet rimskim ulicama brže se odvijao.

Jedan od dijelova grada koji je pokazao najviše straha je kineska četvrt u kojoj su mnogi privatnici zatvorili prodavaonice uz obavijesti da su na vjenčanjima ili da ne rade zbog inventure. 'Svi su otišli jer se boje potresa', kazao je jedan od uličnih prodavača.

Strah je izazvao jedan od sljedbenika Raffaelea Bendandija koji je umro prije 30 godina i koji je tvrdio da je prorekao brojne potrese uključujući i da će Rim pogoditi razorni potres 11. svibnja 2011.

Bendandi je vjerovao da su potresi rezultat kretanja planeta, mjeseca i sunca i da su potpuno predvidljivi. U 1923. predvidio je potres i promašio samo dva dana što je dalo vjerodostojnost njegovu predviđanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!