KURET O SPORNIM UGOVORIMA

'Neka DO provjeri sve papire'

22.07.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Bivši splitski gradonačelnik Ivan Kuret sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je opovrgnuo medijske napise da je na kraju mandata prodao gradsko zemljište te potpisivao ugovore koji nisu bili u korist grada, ističući da je svoj posao obavljao odgovorno, pošteno i časno

"Sve su to izmišljotine i produkt su jednog medija jer kako drugačije objasniti i reći da nikakav ugovor o prodaji zemljišta nisam potpisao niti je zemljište prodano. Split je moj grad kojemu ja želim najbolje, ali isto tako želim njime kročiti uzdignute glave, tu odgajati svoju djecu. Ništa loše za ovaj grad nisam napravio, već sam posao obavljao odgovorno, pošteno i časno", rekao je Kuret.

Bivši je gradonačelnik istaknuo kako stoji iza svega što je u proteklih 20 mjeseci učinio za Split, ali odlučno opovrgava da je prodao bilo kakvo zemljište. Po njegovim riječima, zemljište na Lokvama i dalje je u istom vlasništvu u kojem je bilo i prije.

Kuret je govorio i o Spaladium Areni, za što su ga također prozivali lokalni mediji, pri čemu je istaknuo da je Split "na njoj profitirao". Dodao je da je ta arena "najpovoljnija od svih u Hrvatskoj" jer će se uz nju graditi i neboder, garaže s 1500 mjesta te trgovački centar. "Split je to dobio, drugi gradovi nisu", rekao je Kuret.

Također je rekao da je grad sve svoje obveze prema Spaladium Areni ispunio - izgradio je svu potrebnu infrastrukturu pa je posao završen.

"To je odličan projekt za grad koji nekome očito smeta. Trenutačno u gradu ima milijun eura za investicije, i to je dobro, a vidjet ćemo uskoro što će se od toga napraviti za Split. Ako netko misli da sam ja nešto nečasno radio, evo pozivam Državno odvjetništvo da provjeri sve papire", zaključio je Kuret.