MINISTAR LORENCIN

'Nedopustivo je da se kopa na plaži u turističkoj sezoni'

05.07.2014 u 20:10

Bionic
Reading

Ministar turizma Darko Lorencin u Dnevniku HRT-a kritizirao je jedinice loklane samouprave koje izvode građevinske radove na plažama u jeku sezone

Konkretan primjer je općina Sveti Filip i Jakov gdje su se na plaži pred mnoštvom turista pojavile mješalice, iako su svi građevinski radovi u sezoni zabranjeni. Uz to, radovi se izvode bez potrebnih dozvola i projekta na pomorskom dobru. Istodobno, odlukom općine Sveti Filip i Jakov od 15. lipnja zabranjeni su svi građevinski radovi, a da apsurd bude veći, ove izvodi upravo općina, a nisu ishođene ni sve potrebne dozvole, javlja HRT.

'Mi smo u pripremi sezone rekli da najviše primjedbi primamo od iznajmljivača i turističkih djelatnika zbog radova koji zađu u šesti, a ponekad i sedmi mjesec. To je nedopustivo i tako se ne smije raditi', kazao je ministar Lorencin.

Kazao je da apeliraju iz godine u godinu, ali i da su ti radovi ingerencija lokalne samouprave kojima šteti sebi samoj i ljudima koji se bave iznajmljivanjem. 'Ako idemo ulagati i želimo privući turiste u pred i podsezoni, ni u petom mjesecu se neće moći raditi', poručio je ministar.