RAVNATELJICA POREZNE UPRAVE

'Neću dati ostavku zbog tuđeg duga'

25.02.2012 u 19:37

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje prijave njezinih dugovanja, nova je ravnateljica Porezne uprave za RTL Televiziju odgovorila na pitanja - tko stoji iza anonimne dojave o dugovima, razmišlja li o ostavci i tko joj podmeće

Zahvaljujući anonimnoj prijavi, javnost je upoznata s detaljima iz privatnog života nove ravnateljice Porezne uprave. U Sabor je stigao dopis u kojem stoji da Nada Čavlović Smiljanec iz SDP-a duguje 173.052,49 kuna. Uslijedila su neugodna pitanja, no ona tvrdi - nemam se čega stidjeti.

'Ja isto kao i 300 tisuća hrvatskih građana imam kartice i vodim sporove s kartičnim kućama. Vodila sam s PBZ-om kartični spor koji je trajao preko dvije godine vezano za kamate. Taj spor je okončan, ja sam izgubila i sve ono što je trebalo platiti, platila sam na vrijeme', izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec za RTL Televiziju

Iako Čavlović-Smiljanec tvrdi da je sve poreze uvijek uredno plaćala, a državi nikada nije ništa dugovala, nije dugo trebalo čekati na pitanje treba li se zadržati u Poreznoj upravi.

'Ova podmetanja i anonimne prijave očito su samo nastavak djelovanja HDZ-a, očito su tako djelovali dok su bili na vlasti i sad samo nastavljaju s tom praksom', dodala je.

No HDZ ipak nije jedini koji postavlja ovo neugodno pitanje.

'U interesu je svakog odgovornog političara da se okruži ljudima čija moralnost je neupitna, a naravno i koji su stručni, i sad svatko od njih ima svoje kriterije i svatko od njih drugačije tumači moral', smatra Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala Hrvatska.

Ipak, čini se da Nada Čavlović-Smiljanec ostaje u Poreznoj upravi.

'Sva moja imovina je transparentna, a ja u životu nikad od nikoga nisam uzela ništa i uvijek sam radila na dobrobit građana. Živjela sam kao prosječan hrvatski građanin i nikad državi nisam dugovala apsolutno ništa. Prema tome ne vidim uopće razlog zašto bih odstupila s te pozicije', zaključila ja ravnateljica Porezne uprave.