POVIJESNI POTOP

Nećete vjerovati kako izgleda Džakarta

18.01.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Jedanaest osoba je izgubilo život, a 18.000 ih je evakuirano u poplavi koja je zahvatila dio indonezijske prijestolnice Džakarte, doznaje se u petak od službenog izvora

Voda se ne povlači i od 15. siječnja život je izgubilo 11 ljudi, među kojima petero od električnog udara', rekao je glasnogovornik nacionalne agencije za izvanredna stanja Sutopo Purwo Nugroho na tiskovnoj konferenciji.

Među poginulima je dvoje djece, od dvije i trinaest godina, dodao je, napomenuvši da je više od 18.000 ljudi moralo otići iz svog doma.

Poplave su početkom tjedna paralizirale dio Džakarte u kojemu su poslovne i upravne četvrti. Stanje se u petak postupno normalizira, ali su u dijelu središta grada još na snazi izvanredne mjere.

'Stanje je pod kontrolom', rekao je Nugroho. Mjere obrane od poplave podignute su na najviši stupanj i proglašeno je izvanredno stanje.

Poplave zbog obilnih kiša stvorile su još veće prometne gužve u tom gradu s 20 milijuna stanovnika (s prigradskim naseljima), ionako poznatom po prometnim gužvama.

Džakarta je pod vodom svake godine u kišnom razdoblju, od studenog do travnja.

Džakarta pod vodom