HORVATINČIĆU ZATVORENO GRADILIŠTE

'Nećemo više raditi nijedan projekt bez Celakoskog i Tomaševića'

21.01.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Nakon što se mjesecima borio sa Zelenom akcijom i Pravom na grad, Tomislava Horvatinčića dočekalo je novo iznenađenje u Varšavskoj. Naime, građevinska mu je inspekcija zatvorila dio gradilišta

'Temeljem članka 299. Zakona o prostornom uređenju i gradnji, građevinska je inspekcija tijekom jučerašnjeg dana službenim znakom o zabrani gradnje zatvorila gradilište Varšavske 6 (zabrana se ne odnosi na ostale radove u bloku). Radovi su

zabranjeni nakon što je utvrđeno da se izvode suprotno potvrdi glavnog projekta', rečeno nam je iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Kako doznajemo, potvrdu da u Varšavskoj radi suprotno glavnom projektu Horvatinčić je dobio još prošle godine, a radi se o tome da je prekršio gabarite zadane u glavnom projektu.

Prema zakonu, doznajemo, Horvatinčić ima dvije opcije - ili će gradilište, odnosno sporni dio zgrade vratiti u stanje zapisano u glavnom projektu ili će izgraditi nešto novo te kasnije tražiti legalizaciju.

Sam Horvatinčić nije zabrinut zbog zatvaranja gradilišta, jer, kako kaže, 'gradilišta su živa stvar koja se otvaraju i zatvaraju'.

Potvrdio nam je da su za inspekciju bile sporne stepenice, odnosno njihovih 12 krakova koji su pod zaštitom.

'Mi smo ih rastvorili i odnijeli u Svetu Nedjelju i vratit ćemo ih. Ali dobro je da pravna država funkcionira i da se zbog 12 krakova zatvara gradilište na kojem radi 830 radnika. To je jaka podrška poduzetništvu i poruka onima koji žele biti poduzetnici u Hrvatskoj', sarkastično je poručio Horvatinčić, čestitavši pritom inspekciji na promptnoj reakciji.

Upitan kada očekuje otvaranje zatvorenog dijela gradilišta, Horvatinčić kaže da je to pitanje sata.

'Mi gradimo na 50 tisuća kvadrata, a zatvoreno je samo 200 kvadrata. Treba zahvaliti nadležnim tijelima što su nam dali šansu da donesemo dokumentaciju. Dajemo im podršku, ali dajemo podršku i udrugama. Nikada više nećemo raditi nijedan projekt bez Celakoskog i Tomaševića', zaključio je Horvatinčić