VARAŽDINSKI HDZ O GRIJESIMA KONKURENCIJE

'Neće Bajić vječno biti glavni državni odvjetnik'

17.05.2013 u 17:47

Bionic
Reading

'Građani Varaždinske županije, birajte pažljivo da nam se i na županijskoj razini ne dogode izvanredni izbori kakve smo imali u Varaždinu jer neće Mladen Bajić biti vječno glavni državni odvjetnik, odnosno neće proteći puno vremena kada će isplivati na površinu svi spisi vezani uz JPP, savjet župana Štromara i drugo', poručio je Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za varaždinskoga župana

Dan uoči izborne šutnje predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za varaždinskoga župana Anđelko Stričak osvrnuo se pred novinarima na tijek izborne kampanja koja, po njemu, nije bila korektna. 'U kampanju su bile uključene državne i gradske institucije, odnosno općinske službe. Tako su ministarstva pozivala građane na javne tribine na kojima je bila istaknuta ikonografija HNS-a, a u nekim gradovima, kao što je Ivanec, gradski su službenici za vrijeme radnog vremena službenim vozilima obilazili grad i lijepili plakate. Da se tako ponašao HDZ, bili bismo u svim medijima', ustvrdio je Stričak.

Naglasivši da je u kampanji za promidžbu potrošio tek 30 tisuća kuna predsjednik HDZ-a Varaždinske županije ustvrdio je da je održao obećanje koje je dao nakon poplava u Varaždinskoj županiji sredinom travnja. Naime, revoltiran što tom prigodom postradala područja nije obišao nitko iz Vlade, Stričak je pozvao da donatori umjesto za kampanju sredstva uplate kao pomoć stradalim područjima.
Kandidat za varaždinskog župana osvrnuo se i na istup predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a Radimira Čačića na središnjem skupu za Varaždinsku županiju.

'Na HNS-ovom predizbornom skupu govorio je lik koji sebe smatra sposobnom, najpoštenijom i najmoralnijom osobom, a osim u crnoj kronici, drugdje nigdje se i ne spominje', rekao je Stričak. Iako je od toga prošlo gotovo dvije godine, na predizbornom skupu HNS-a, SDP-a i HSU- u Varaždinskoj županiji bilo je dosta riječi o Čehoku i izvanrednim izborima u Varaždinu 2011. godine, pa se na to osvrnuo i Stričak.

'Građani Varaždinske županije, birajte u nedjelju pažljivo da nam se i na županijskoj razini ne dogode izvanredni izbori kakve smo imali u Varaždinu jer neće Mladen Bajić biti vječno glavni državni odvjetnik, odnosno neće proteći puno vremena kada će isplivati na površinu svi spisi vezani uz JPP, savjet župana Štromara i drugo', poručio je Stričak.

Podsjetio je i na dugogodišnju koaliciju HNS-a i HSLS-a u Varaždinu tijekom koje je Čehokov zamjenik bio predsjednik varaždinskog HNS-a, dok je HDZ bio u oporbi. 'HDZ je u Varaždinskoj županiji u oporbi od 2001. godine. Od 2005. pa do 2013. Bili su skupa i HNS i HSLS, dugogodišnji spletkaroši. Mnoge stvari kojima smo danas svjedoci imaju korijene u prošlosti. Tako je 2005, kada je cvala ljubav Čačića i Čehoka, određeno da će otpad odlaže u Brezju. I tko zna što bi još bilo da Čačić nije smijenjen s dužnosti župana, nakon čega je krenuo u osvetnički pohod čije posljedice sada vidimo jer nemojte misliti da su slučajne sve ove istrage u Varaždinu, a pitanje je kakvi će biti rezultati', upozorio je Stričak.