KARAMARKO O 76 RUKU

'Ne želim kvariti neke dobro odrađene poslove'

13.06.2016 u 17:19

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u ponedjeljak je komentirao aktualnu političku situaciju u zemlji rekavši da ne zna na što točno predsjednik Vlade Tihomir Orešković misli kada tvrdi da su argumenti koje HDZ ističe protiv njega lažni te da će se braniti u Hrvatskom saboru

'Mislim da su argumenti dobri, da su primjedbe argumentirane. Vidjet ćemo', izjavio je predsjednik HDZ-a za Dnevnik.hr. Na upit je li HDZ osigurao, tj. je li prikupljeno 76 glasova te kako komentira sve glasnija nagađanja o izborima, Karamarko odgovara da su izbori posljednje što žele jer su izbori velik gubitak vremena, gubitak novca, gubitak energije. Što se tiče izglasavanje nepovjerenja u Saboru, Karamarko kaže da to ovisi o predsjedniku Sabora.

'Mogući su svakakvi obrati. Današnja politička scena u Hrvatskoj je - neću reći nepredvidiva, znamo otprilike nekoliko pravaca... Nastojat ćemo što brže riješiti probleme i smanjiti ove tenzije. Nisu dobre jer utječu na raspoloženje građana i na opće stanje', rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a smatra da je Zdravko Markić dobar kandidat za novoga mandatara jer je u gospodarstvu i zna hrvatske političke prilike. Na kraju, ponovno upitan ima li njegova stranka 76 glasova, kazao je da razgovaraju i pregovaraju. 'Što da vam kažem da imamo... To vam uopće ne želim reći. Ne želim kvariti neke dobro odrađene poslove', poručio je Karamarko.