APEL IZ KARLOVCA

'Ne prikazujte 'Svećenikovu djecu' jer je kino blizu crkve'

15.01.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Karlovački tjednik u kolumni Mladena Skukana uputio je 'apel' tamošnjem kinu Apolo da skine s repertoara film 'Svećenikova djeca' koji je na rasporedu u subotu, 26. siječnja, jer, smatra autor teksta, riječ je o 'beznačajnom filmu koji nije vrijedan ogleda', a i zbog činjenice da je kino u neposrednoj blizini Crkve Presvetog Srca Isusova

U poduljoj kolumni u kojoj se bavi 'Hobitom' i 'Svećenikovom djecom'redatelja filma Vinka Brešana naziva političkim provokatorom, a komediju koja obara rekorde gledanosti diljem Hrvatske kao 'javnu sablazan koja širi mržnju i međureligijsku netoleranciju'.

Sporni tekst iz Karlovačkog tjednika (klikni za uvećanje)

No Skukan tu ne staje, pa u tjedniku, koji je u vlasništvu Grada Karlovca, na čijem je čelu HDZ, a plaćaju porezni obveznici, nastavlja kako 'sprdnja u filmu dolazi iz staljinističko-titoističkog uma Vinka Brešana gdje je napadnuto kršćanstvo'.

Zbog svega, Skukan moli ljude iz kina Apolo da film skinu s repertoara.

Ksenija Sanković iz kina Apolo navodi kako film neće biti skinut s repertoara, jer je sve dogovoreno s distributerom, a na karlovačkoj premijeri naći će se i dio ekipe koja ga je snimala.

Budući da se cijela priča zahuktala na Facebooku gdje ljudi masovno daju podršku ljudima iz kina, oglasio se i Karlovački tjednik koji se prije nekoliko sati ispričao zbog objavljenog teksta.

'Tekst koji je objavljen ni u kojem slučaju nije stav ni glavnog urednika niti redakcije tjednika. Ispričavamo se i vjerujemo da se ovakve stvari neće ponovno događati. Isto tako izvještavamo vas da Mladen Skukan više nije suradnik Karlovačkog tjednika', stoji u priopćenju na njihovim stranicama.

Za razliku od brojnih hrvatskih gradova koji su u proteklom desetljeću ostali bez kina, u Karlovcu je ono, nakon što je 2007. ugašeno, prije mjesec dana ponovno pokrenuto i, kako doznajemo, Karlovčani su pokazali velik interes za gledanje filmova.

Reklama koju je Skukan napravio 'Svećenikovoj djeci'u to nema sumnje, dodatno će pojačati interes za filmom za koji se u kinima traži karta više.