NOVA ŽRTVA PREVARE

Ne nasjedajte na pozive iz 'hrvatskog konzulata'

01.03.2013 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon bračnog para iz Splita i 33-godišnjakinja iz Tinjana postala je žrtva nepoznate prevarantice koja se lažno predstavila da zove iz hrvatskog konzulata u Londonu u ime njenog rođaka i traži novac kako bi mu se pomoglo jer je uhićen bez dokumenata

Prevarena 33-godišnjakinja pazinskoj je policiji prijavila da ju je jučer poslijepodne s pozivnog broja Velike Britanije nazvala žena i predstavila se da je djelatnica konzulata i da zove u ime rođaka 33-godišnjakinje koji živi u inozemstvu. Prevarantica je rekla da je rođak izgubio dokumente, da je uhićen i da mu hitno treba novac.

Ne sluteći da je riječ o prijevari Tinjanka je otišla u banku i uplatila više tisuća kuna na ime nepoznate žene. O tome ju je i obavijestila, na što je prevarantica tražila još novca. Žrtva je tada shvatila da je prevarena pa je slučaj prijavila.

Istarska policija upozorila je danas građane da ne nasjedaju na takve prijevare i ne uplaćuju novac nepoznatim osobama, a ako posumnjaju u prijevaru da o tome obavijeste policiju. Prije 15-ak dana na isti je način prevaren bračni par iz Splita koji je uplatio 16 tisuća kuna, uvjeren da će novac stići do njihovog rođaka koji je, kako ih je obavijestila nepoznata prevarantica, izgubio dokumente i kartu za zrakoplov.