KAKO? ZAŠTO?

Ne budite ružni - slučajno

  • Autor: Toni Đugum
  • Zadnja izmjena 10.12.2010 10:58
  • Objavljeno 10.12.2010 u 10:55
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ako ste ikada dobili podrugljivu poruku sadržaja 'kakva ti je to slika u profilu' ili imali očajničku potrebu obrisati tag s neke slike na kojoj ste ispali grozomorno ružno, čitajte dalje

Uz Facebook, Flickr, Twitpic i Imgur, danas je teže no ikad ostati anoniman. K tome, ako ste blagoslovljeni hrpom razuzdane ekipe koja voli piti, tulumati i tagirati, sva je prilika da ćete se - prije ili kasnije - naći u problemu. Kako se svi ljudi uče na greškama, a pametni na tuđima, donosimo vam* lijepu, veliku analizu provedenu na više od pola milijuna uploadanih fotki. Dakle, gotovo je - više nikada ne morate slučajno ispasti ružni!

Izbor kamere

Sorry, velika i mala imena foto svijeta, publika je rekla svoje. Panasonic > Canon > Nikon. Na prvome je mjestu, začudno, ne pravi DSLR, nego

http://blog.okcupid.com/

http://blog.okcupid.com/

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Panasonicov mikro-četiri-trećine. Slijede ga Canonovi, Pentaxovi i Nikonovi DSLR-ovi, pa kompaktni idioti istih firmi, pa kamere mobilnih telefona. Kodakov EasyShare se, sramotno, po kakvoći fotki ugurao između BlackBerryja i Windows Phonea. Sram ga bilo!

Nadalje, nije nikakvo iznenađenje da vrijedi ona vječita maksima s novcem i glazbom. DSLR-ovi prave bolje fotke od point-n-click kamera, a one su pak puno bolje od kamera na mobilnim telefonima. Jedino ukoliko se ne radi o seksi iPhone uređaju. Pravilo je jasno: bolja optika (leća) jednako ljepša fotka. Digresirajmo, dakle, o iPhoneu i prosječnome broju seksualnih partnera/partnerica. Vlasnici iPhonea imaju, veli neumitna statistika, više seksualnoga iskustva od onih iz BlackBerry jata, a najgore stoje fanovi Androida. Geekovi jedni!

Gasi taj blic!

Blic, kaže istraživanje, dodaje točno sedam dugih godina fotki. Bore, pjege, razrokost, diplopiju,

http://blog.okcupid.com/

http://blog.okcupid.com/

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

strabizam možete lukavo izbjeći navlačenjem crne najlonke na glavu ili - malo lakše - gašenjem blica na kameri. Tu opet pomaže digitalac koji neće sliku s manje svjetla pretvoriti u drhtavi portret Henrija Matissea. Naravno, to važi za izravni fleš s fotića. Ako vaša cica koju fotkate za editorial to zaslužuje, profesionalno osvjetljenje djelovat će puno nježnije na ten.

Koncentrirajte se i navijte sat!

Dubina polja, odnosno bogatstvo dubinske oštrine, iznenađujuće utječe na seksipil slike. Fotke na kojima je subjekt kristalno čist, a pozadina maksimalno mutna, puno su dojmljivije suprotnome spolu. Dakle, zaboravite CHDK firmware, dvostruke ekspozicije i neograničeni DoF. To nikako ne valja!

I doba dana je od presudne važnosti; sinusoida bioritma ipak ima veze s onim što je na slici.

Najviše se slika ispuca kroz kasno prijepodne do predvečerja, a broj fotki po satu smanjuje se do zore. To pak nema veze sa samim sadržajem fotke. Najljepši smo u ranim jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima. Nikakvo čudo, jelda - u to smo vrijeme ili maksimalno omamljeni (noć) ili fino najedeni i zadovoljni (dan).

Na kraju, koji je konačni zaključak studije? Zlatno vrijeme za fotkanje je između devet ujutro i tri popodne, lijepim, kvalitetnim fotićem, lagano izbalansiranim blicom i pozadinom u drugome planu. A tko želi više seksa, trk u dućan po iPhone.

*Rezultati istraživanja preuzeti sa bloga OkCupid.com
Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi