SVJEDOCI NE ZNAJU NIŠTA

Nastavljenjo svjedočenje o nesreći nagibnog vlaka

26.08.2009 u 17:21

Bionic
Reading

U istražnome centru Županijskoga suda u Splitu danas je nastavljeno ispitivanje svjedoka u istražnom postupku protiv petorice osumnjičenih za tešku željezničku nesreću nagibnoga vlaka u kojoj je krajem srpnja poginulo šestero putnika

Kako je novinarima rekao glasnogovornik tog suda Neven Cambi, danas su ispitana trojica svjedoka - voditelj sektora održavanja pruga, voditelj nabave HŽ-a u Splitu i predstavnik riječke tvrtke koja se zajedno s tvrtkom 'In-trade' natjecala za retardant.

Svjedok, voditelj sektora održavanja pruga, rekao je sucu Davoru Svalini da je osumnjičeni Drago Rogulj, voditelj zaštite od požara u HŽ Infrastrukturi u Splitu, od njega tražio da mu osigura dizalicu za stavljanje bačvi s prskalicom na vagon. Drugi svjedok, voditelj nabave iz Splita, izjavio je kako o nabavi retardanta ne zna ništa jer se sve nabave vode iz Zagreba. Najmanje je o svemu znao predstavnik riječke tvrtke.

Ispitivanje svjedoka nastavit će se ponovno 3. rujna, kada se očekuje da će svjedočiti i strojovođa nagibnog vlaka koji je iskliznuo iz tračnica u Rudinama, u blizini Kaštela, Josip Palinić, rekao je Cambi.

Sutra, u četvrtak, istječe jednomjesečni pritvor direktoru Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivanu Medaku (58), direktoru Trgovačkog društva 'In-trade' Ivanu Tomaškoviću (34) te savjetniku u tom trgovačkom društvu Jozi Bazini (58). Sudac treba ocijeniti ima li još opasnosti od njihova utjecaja na svjedoke, a branitelji pritvorenika smatraju da su bitni svjedoci za postupak već ispitani.