PREDSJEDNICA NA TERENU

'Našli smo rješenje za problem zemljišnih knjiga na Dugom otoku'

06.04.2016 u 12:01

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je istaknula kako su iz Ministarstva pravosuđa najavili da će se u ovoj godini riješiti gorući problem općine Sali na Dugom otoku - neusklađenost zemljišnih knjiga koja koči razvoj gospodarstva na otoku

'Našli smo rješenje i dobili obećanje Ministarstva pravosuđa da će se već ove godine ovaj veliki problem riješiti, što je bitno jer je čisto vlasništvo preduvjet za pokretanje poslova investiranja i apliciranja projekata za europske fondove', rekla je predsjednica nakon sastanka s članovima Općinskog vijeća Salija i načelnikom Zoranom Morovićem.

Morović je zahvalio predsjednici na posjetu i trudu koji je uložila kako bi pomogla općini Sali, istaknuvši kako je ovo prvi put da je stvorena izravna komunikacija i dijalog s otočanima oko rješavanja njihovih problema.

Sastanku je nazočila i zamjenica ministra pravosuđa Barica Novosel, koja je kazala kako je na području Zadarske županije u tijeku obnova najvećeg broja zemljišnih knjiga u Hrvatskoj.

'Dogovorili smo i drugi tjedan potpisujemo sporazum s općinom Sali, zaposlit ćemo i dodatne ljude kako bi se taj problem što prije riješio. Najprije počinje obnova katastarske općine Božava, onda Sali i do kraja godine imat ćemo završenu obnovu obje katastarske općine', poručila je Novosel.

Predsjednica Grabar-Kitarović, koja je ovoga tjedna predsjednički ured privremeno premjestila u Zadar, tijekom dana posjetit će tvornicu ribljih prerađevina  Mardešić u Salima, Park prirode Telašćica, OPG Morović u Žmanu i Području školu u Božavi.