UPOZORENJE POLICIJE

Nasamareni vozači u Sloveniji ostaju bez vozila

10.06.2013 u 16:06

Bionic
Reading

Slovenska policija upozorava vozače da prijave sumnjive osobe koje ih na autocesti ili odmorištu upozoravaju na probušenu gumu ili neki kvar jer se može raditi o triku smišljenom kako bi napustili vozilo te došli u opasnost da budu pokradeni, navodeći kako je lani zabilježeno više stotina takvih krađa koje su u porastu

Proteklog vikenda na odmorištima uz autocestu blizu Kranja prijavljena su dva slučaja drskih krađa u kojima su neoprezni vozači ostali bez novca, dokumenata i zlatnine izašavši iz automobila zbog lažnog upozorenja o probušenoj gumi, a počinitelji su nestali, u zadnjem slučaju automobilom talijanskih registarskih oznaka. Policija je zato obnovila poziv vozačima na poseban oprez jer su takve krađe češće za praznike i u turističkoj sezoni. Onim vozačima koji primijete takve sumnjive nepoznate osobe slovenska policija savjetuje da se ne zaustavljaju i ne otvaraju automobil, nego da ih odmah prijave policiji na telefon 113.

Glavni je cilj skupina koji izvode krađe na cestama i odmorištima odvratiti pažnju vozača, a koriste se raznim trikovima, primjerice nudeći pomoć zbog probušene gume ili navodnog kvara ili nude lažni zlatni nakit, a noću znaju i provaliti u vozilo dok vozači osobnih, a posebno teretnih vozila odmaraju uz cestu.

Takva kaznena djela obično izvode ekipe više počinitelja, a često se radi o strancima iz različitih država koji su se tako udružili, dok su žrtve strani turisti koji putuju u tranzitu, a ponekad i domaći vozači, upozorava slovenska policija.