CIGLA VRIJEDNA 1.500 KUNA

Naručio fotoaparat, u paketu dobio - ciglu

13.05.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Kada mu je, nakon narudžbe preko SMS-a, stigao paket na kućnu adresu, fotograf Igor Herceg (37) iz Okučana nije ni slutio da u njemu nije naručeni fotoaparat. Uredno je platio otkupninu od gotovo 1.500 kuna, no ubrzo je shvatio da je postao vlasnikom najskuplje cigle na svijetu

'Prije nekoliko dana, u oglasniku na Foto forumu dao sam oglas da kupujem profesionalni fotoaparat. Nedugo nakon toga javio mi se mladić koji mi je ponudio Canon 350 D. Dogovorili smo cijenu i već nakon dva dana HP Ekspresom mi je stigao paket iz Konavala. Platio sam otkupninu od 1.446 kuna i činilo se da sve teče prema dogovoru, sve dok paket nisam otvorio i, umjesto fotoaparata, ugledao običnu ciglu. Iako to nisam očekivao, odmah sam se sjetio nedavnog iskustva svog prijatelja iz Metkovića, koji je umjesto mašine za šivanje u paketu dobio brodsko sidro', ispričao nam je Igor Herceg, za kojeg je čitava ova bizarna priča ipak imala sretan svršetak.

Naime, 19-godišnjak iz Konavala je pri slanju paketa pouzećem morao dati adresu na koju mu pošta, nakon što kupac plati otkupninu, treba dostaviti novac. Mladić je pak mislio da je dovoljno mudar ako umjesto svoje navede adresu svog 77-godišnjeg djeda, no put preko djeda je dubrovačku policiju ubrzo doveo i do unuka.

Policijski službenici jučer su proveli kriminalističko istraživanje nad 'maštovitim' 19-godišnjakom s područja općine Konavle koji je naposljetku umjesto novca zaradio kaznenu prijavu koja se protiv njega podnosi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Novoj Gradiški zbog počinjenog kaznenog djela prevare.

Kako doznajemo od Igora Hercega, Hrvatska pošta je odmah nakon zaprimljene dojave o prevari stornirala uplatu te mu je sav novac, uključujući plaćenu poštarinu, vraćen.