'netko je zabio metalnu sondu'

Napokon poznat razlog misterioznih nestanaka struje na zapadu Zagreba

28.06.2019 u 20:33

Bionic
Reading

Stanovnici zapadnog dijela Zagreba i sinoć su neko vrijeme proveli u mraku. Nakon što im posljednja dva tjedna povremeno i po nekoliko puta na dan nestaje struje, problem se nastavio i dalje, iako su iz HEP-a jučer poručili da je kvar otklonjen

A danas kažu kako se radi o 'nekoliko tehničkih kvarova na jednom kabelu' te još jednom neuobičajenom kvaru na postrojenju koje je zamijenjeno novim. Budući da je kvarove nemoguće predvidjeti, ljude ne mogu obavijestiti kada će nestati struje, javlja RTL.

Građani ne bi trebali dobiti veće račune za struju, a iz HEP-a se zbog svega ispričavaju, ali ne mogu jamčiti da ovakvih isključenja neće biti još.

'Na jednoj kratkoj dionici kabela koji napaja tu zonu pronašli smo, odnosno, dogodilo se nekoliko kvarova i danas smo detaljno ispitali tu dionicu. Formirali smo stručno povjerenstvo koje će analizirati sve dokumente i povijest tog kabela kako bismo mogli donijeti odluku koji dio kabela ćemo po potrebi zamijeniti novim', rekao je Ante Pavić, pomoćnik direktora HEP ODS-a i nastavio:

'Recimo, jedan od ovih kvarova koje smo imali ovih dana u zapadnom dijelu grada je bio mehanički i njega je prouzročila 'treća strana'. Znači, netko je zabio metalnu sondu u kabel i oštetio kabel.'