sukobili se zbog kršenja mjera

Napadači na policajca u Omišu privedeni na Prekršajni sud i pritvorskom nadzorniku

25.07.2021 u 16:22

Bionic
Reading

Četvero Omišana koji su u prvom satu subote fizički nasrnuli na policiju odvedeni su u nedjelju na Prekršajni sud, dok je peti priveden pritvorskom nadzorniku nakon čega će ga ispitati sudac istrage Županijskog suda.

Od petero privedenih muškarac (41) i žena (41) su počinili prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, dok su druga dva muškarca (48) i (32) i žena (41) počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Jedan od te trojice (48) je u fizičkom naguravanju policajca udarao nogama i rukama, te mu nanio brojne hematome i lakše ozljede zbog čega je priveden pritvorskom nadzorniku.

Oni su subotu proveli u policiji na kriminalističkom istraživanju, a danas je četvero odvedeno na Prekršajni sud, a 48-godišnjak kod pritvorskog nadzornika.

Do svega je došlo nakon što je policija u Omišu pedesetak minuta nakon ponoći dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira iz jednog ugostiteljskog objekta na Fošalu. Na adresu su ubrzo stigla trojica policajaca koji su vlasniku rekli da prestane s radom i stiša glazbu o čemu su izvijestili i državni inspektorat. Odmah nakon toga su krenuli napadi i omalovažavanje policije od strane petorice građana