S DEBELIM DOSJEOM

Napadač na policajce prijavio se u Remetinec

21.10.2009 u 13:20

Bionic
Reading

Pero Kukić (25) za kojim je bila raspisana tjeralica dragovoljno se u ponedjeljak oko 11 sati prijavio u zatvor u Remetincu. U Konjščini je krajem rujna pucao u policajce koji su ga zaustavili dok su kontrolirali promet te je otada bio u bijegu. Općinski sud u Novskoj osudio ga je na sedam mjeseci zatvora zbog krađe

ZAGREB - Na MUP-ovim stranicama za njim je u srijedu do 12.30 bila raspisana tjeralica, ali su je, nakon što su 24sata objavila da je u zatvoru, ukinuli. Kukić se u ponedjeljak predao i javio na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor Remetinec u Zagrebu, potvrdio je Branko Peran, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Peran kaže i kako su u ponedjeljak o Kukićevoj predaji odmah izvijestili Ravnateljstvo policije. Informaciju o Kukićevom dragovoljnom prekidu bijega tijekom utorka provjeravali smo u PU krapinsko-zagorskoj i PU bjelovarsko-bilogorskoj. U obje su nam uprave u utorak rekli da je Kukić i dalje u bijegu, iako je još od ponedjeljka bio u zatvoru.

'Da, sada imamo informaciju da je Pero Kukić u Remetincu. Kada će doći na obradu vezanu uz pokušaj ubojstva našeg policajaca, ovisi o dogovoru s Ministarstvom pravosuđa, on je sada u njihovoj domeni', rekao je u srijedu Stjepan Petrinec, voditelj OKC-a PU krapinsko-zagorske.

U Remetincu Kukić izdržava sedmomjesečnu kaznu zatvora zbog krađe kablova vrijednih 9.000 kuna. U dosjeu ima 90-ak kaznenih djela. Sada mu na teret stavljaju i pokušaj ubojstva interventnog policajca.