KOSOVO

Napad na kuću srpskog načelnika općine

13.03.2010 u 19:04

Bionic
Reading

Na kuću gradonačelnika kosovske općine Štrpce Bratislava Nikolića u noći s petka na subotu pucale su za sada nepoznate osobe, pri čemu nitko nije ozlijeđen, priopćila je u subotu kosovska policija

Glasnogovornik kosovske policije za regiju Uroševca Agim Gashi za kosovski KiM Radio kazao je kako je lokalna ophodnja primijetila da je pucano u zrak iz vozila marke 'Lada Niva', ali nisu vidjeli registraciju. Očevid je obavljen, ali zasad nema informacija o počiniteljima.

Objašnjavajući kako nije ništa loše učinio te da ne zna zašto bi netko to učinio, Nikolić je kazao da se napad dogodio oko tri sata poslije ponoći, kada su se čula dva rafala, dok se on nalazio u kući sa suprugom i dvoje djece, roditeljima te bratom i njegovom obitelji.

Za gradonačelnika Štrpca, općine na jugu Kosova između Uroševca i Prizrena, Nikolić je kao predstavnik Samostalne liberalne Stranke (SLS), izabran na lokalnim izborima u studenom 2009., koje su organizirale kosovske vlasti. U Štrpcu živi oko 13.600 stanovnika, od čega je oko 70 posto Srba a oko 30 posto Albanaca i pripadnika drugih zajednica.