ODUZELA SI ŽIVOT

Dvije žrtve pucnjave u YouTubeu kritično, poznat identitet napadačice

04.04.2018 u 06:21

Bionic
Reading

Nasim Aghdam otvorila je vatru u sjedištu YouTubea u San Brunu u blizini San Francisca, nakon čega su zaposlenici tvrtke pobjegli na ulicu, a najmanje tri žrtve završile u lokalnim bolnicama, izvijestila je policija

Policija nije objavila nikakve dodatne informacije o osumnjičenoj niti o motivima za pucnjavu u uredima YouTubea, u vlasništvu tvrtke Google Alphabet Inc, no pojavile su se informacije kako je Nasim Aghdan, inače i aktivistica za prava životinja, bila vrlo nezadovolja kompanijom u kojoj je radila.

'Pronašli smo žrtvu s ranom za koju vjerujemo da si je sama nanijela. Žena je', rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini na konferenciji za novinare, opisujući osobu za koju policija vjeruje da je pucala u sjedištu Youtubea.

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

YouTube pucnjava Izvor: Profimedia / Autor: NN

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

'Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe', rekao je Sherman na twitteru.

'Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade', rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama.

Google je u priopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Policija u tom gradu južno od San Francisca upozorila je ljude u poruci na Twitteru da se ne približavaju mjestu gdje je sjedište YouTubea kojega posjeduje Google Alphabet Inc.

"Reagiramo na jednog aktivnog strijelca. Molimo da se ne približavate Cherry Ave&Bay Hill Drive", rekla je policija San Bruna na Twitteru.

"Aktivni strijelac u stožeru YouTubea. Čuo sam pucnje i vidio ljude kako bježe dok sam bio za stolom. Sada sam zabarikadiran u sobi s kolegama", rekao je na Twitteru djelatnik YouTubea Vadim Lavrusik. Kasnije je napisao tweet u kojem je rekao da je na sigurnom i da je evakuiran.

U obližnjoj Zuckerberg bolnici potvrdili su da su zaprimili ranjene u incidentu.