ŠIRENJE SE NASTAVLJA

Nakon Zagreba, Ikeini centri u Splitu i Rijeci

19.08.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Švedski proizvođač namještaja Ikea nakon Zagreba gradit će centar u Ljubljani, još dva u Hrvatskoj i pet u Srbiji, pišu slovenske Finance. List je puno prostora posvetio otvaranju prvog hrvatskog centra. Još proljetos su predstavnici Ikee najavili i otvorenje centra u Ljubljani, a prema pisanju slovenskih medija, otvaranje zagrebačke Ikee željno se očekuje i u Deželi

'Dugoročno je moguće vidjeti potencijal u Splitu i Rijeci u Hrvatskoj. Osim dogovorenog centra u Beogradu, slijede još jedan u prijestolnici Srbije, potom u Novom Sadu, Nišu i središnjoj Srbiji', kazao je za Finance Igor Štefanac, predstavnik Ikee za Sloveniju i Hrvatsku.

'Što se tiče centra u Ljubljani, nema novosti o finalizaciji zakupa zemljišta', kazao je Štefanac i rekao kako Ikea namjerava svoj centar u Ljubljani početi graditi sljedeće godine, i to na 84 tisuće kvadratnih metara velikom zemljištu koje namjerava kupiti od tvrtke Triglav.

Kako će slovenski kupci još morati pričekati na otvaranje Ikeinog centra u svojoj zemlji, željno iščekuju otvorenje u Hrvatskoj.

'Pregovori traju i dok ne postignemo dogovor, nećemo davati nikakve informacije', dodao je Štefanac.

Unatoč glasinama da je Ikea odustala od ideje otvaranja centra u Splitu i Rijeci, Štefanac kaže da to nije istina te da su u potrazi za zemljištem jer im ono koje je ponudila općina nije bilo dovoljno veliko.

U zagrebačkoj Ikei posao je dobilo 349 ljudi, između 19 i 66 godina, a plaće su bolje od hrvatskog prosjeka, ali nisu htjeli otkrivati o kojim iznosima se točno radi. 'Cijene u Zagrebu će biti niže za većinu proizvoda, ali približno jednake onima u Ikeinim centrima u Austriji i Italiji', dodao je Štefanac.