GRAĐANI ODSJEČENIH RAŽINA

Nakon smrti dvoje mladih žele nadvožnjak preko pruge

16.01.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Na inicijativu stanovnika šibenskih Ražina, gdje su u naletu vlaka prije desetak dana poginuli mladić i djevojka, danas je održan sastanak predstavnika gradskih četvrti Ražina i Ražina Donjih s gradonačelnikom Željkom Burićem, te je kao nužno istaknuto povezivanje nadvožnjakom gornjeg i donjeg dijela Ražina koji su odijeljeni prugom

Gradonačelnik Burić poručio je kako je povezivanje Ražina i rješavanje prijelaza preko željezničke pruge zadatak kako aktualne gradske vlasti, tako i Šibensko- kninske županije, ali i Hrvatskih željeznica i resornog ministarstva.

'Svima ćemo se obratiti za pomoć, jer nećemo robovati pitanju tko je tu za što nadležan, važno je da se problem riješi', istaknuo je, napominjući da taj problem nije od jučer, te da se to pitanje pokrene tek kada se dogodi tragedija. Naglasio je kako će se aktualnim rušenjem hala elektrolize i čišćenjem prostora nekadašnjeg šibenskog TLM- a osloboditi veliki prostor kojim će Ražine biti praktički izravno povezane s ostatkom grada.


Na sastanku je bilo riječi i o gradnji nove škole u Ražinama, te je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pojasnio kako je Grad Šibenik pripremio kompletnu dokumentaciju za gradnju škole po modelu javno- privatnog partnerstva. Ta će dokumentacija biti proslijeđena ministarstvu kada Grad dobije partnere u projektu, a što je preduvjet za njegovu nominaciju.