IVANA GRLJAK PONUDILA OSTAVKU

Nakon savjetnice, Milanovića napušta i glasnogovornica

27.03.2014 u 13:53

Bionic
Reading

Glasnogovornica Vlade i SDP-a Ivana Grljak, neslužbeno doznajemo u Banskim dvorima, podnijela je neopozivu ostavku na dužnost glasnogovornice Vlade. Njezino razrješenje trebalo bi biti potvrđeno na sjednici Vlade u četvrtak

Od izvora bliskih Uredu za odnose s javnošću Vlade doznajemo da je Ivana Grljak odlučila poći stopama Zinke Bardić, s kojom je proteklih nekoliko godina gradila imidž SDP-a i Vlade. Zoran Milanović osvojio je izbore i postao premijer s njima dvjema u pozadini brojnih fotografija.

Zinka Bardić razišla se s Milanovićem još prije mjesec dana, navodno zbog njegovog odnosa prema SDP-ovom Slavku Liniću u aferi Pomoćnik, a vijest je buknula dan prije SDP-ove konvencije prije desetak dana.

Ivana Grljak tada je demantirala tu informaciju, no ni dvadesetak sati kasnije sama se nije pojavila na konvenciji stranke. Rekla je da je bolesna, no proširile su se glasine da je to bio njezin način za odlazak od Milanovića.

U ponedjeljak smo dobili i neslužbenu potvrdu da je Grljak premijeru predala neopozivi zahtjev za razrješenjem o čemu će se službeno oglasiti i Vlada u četvrtak na sjednici. Grljak bi, prema našim saznanjima, trebao zamijeniti novinar Jutarnjeg lista Nikola Jelić, a još ne znamo hoće li se tražiti zamjena za Zinku Bardić.

Što je dovelo do tako naglog razlaza Milanovića i njegovih dugogodišnjih savjetnica za komuniciranje, još nije sasvim jasno. Nos obzirom da se i u samoj vladi naziru dvije struje SDP-ovih ministara - oni potpuno vjerni premijeru i oni, kao Slavko Linić, koji očito imaju drugačije ideje - za pretpostaviti je da su Bardić i Grljak (posebno nakon afere Pomoćnik) zauzele stranu ministra Linića. Za razliku od njega, koji vodi trenutno najvažniji resor u državi, za Bardić i Grljak napuštanje Banskih dvora, očito, nije bio tako težak izbor.