NEVEN BOSILJ

Nakon raspuštanja Gradskog vijeća varaždinski gradonačelnik nada se izborima prije Uskrsa

17.02.2023 u 18:50

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u petak je ocijenio kako je 'odlično što je Vlada RH uspjela nakon 46 dana raspustiti Gradsko vijeće' te se nada da će prijevremeni izbori biti održani prije Uskrsa

Vlada je varaždinsko Gradsko vijeće raspustila na jučerašnjoj sjednici. Na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća 30. studenoga, vijećnici nisu prihvatili prijedlog proračuna za 2023. godinu. Mjesec dana trajali su pregovori među strankama, a bez rezultata su u prosincu održane tri sjednice međustranačkg vijeća.

'Odlično je što je Vlada Republike Hrvatske nakon 46 dana uspjela raspustiti Gradsko vijeće, iako se to moglo napraviti još u siječnju. Tako su tek s jučerašnjim danom počeli teći rokovi', stoji u današnjem Bosiljevom priopćenju. Bosilj ističe kako se nada da će Vlada sljedeći tjedan raspisati izbore i za Varaždin jer Općina Kalnik je već dobila termin 26. ožujka.

'Nadam se i da će izbori biti prije Uskrsa, iako me svi uvjeravaju da određenim političkim subjektima u gradu Varaždinu odgovara odugovlačenje te da će biti tek nakon Uskrsa. Međutim to nikako ne odgovara našim sugrađanima i nadam se da te informacije koje mi pristižu nisu točne', izjavio je Bosilj. Dodao je da je imenovana povjerenica Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća.

'Grad Varaždin mora donijeti novu Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka, a jedina i glavna funkcija povjerenice je prihvaćanje te odluke', ističe se u priopćenju. Povjerenicom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Varaždina imenovana je Lovorka Horvat.