U RIJECI

Nakon provale u kladionicu, pao dvojac s praznim sefom

27.02.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Zahvaljujući dojavi građana i brzoj intervenciji, riječki policajci sinoć su na Vežici uhvatili provalnike u kladionicu i kradljivce praznog sefa na djelu.

Netom nakon što su provalili u kladionicu zagrebačke tvrtke u Ulici Zdravka Kučića i iznijeli sef, dvojicu 28-godišnjaka iz Rijeke dočekala je policija te ih uhitila. Istragom se kasnije ispostavilo da je sef bio prazan.

Također, policija je otkrila da je dvojac u provali koristio vozilo Ford Fiestu riječkih registarskih oznaka, koji je iste večeri ukrao 57-godišnjoj sugrađanki u obližnjoj Kvaternikovoj ulici. Vozilo je vraćeno vlasnici, a 28-godišnjaci će, zbog kaznenih djela krađe i teške krađe, kazneno biti prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 24. veljače, na djelu je pao i 26-godišnjak iz Crikvenice. On je pak uhvaćen u tom gradu dok je provaljivao u kiosk zagrebačke tvrtke u Vinodolskoj ulici. Provala mu nije uspjela pa se nije ni domogao željenih artikala, no prijavljen je zbog kaznenog djela teške krađe u pokušaju.